ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei localități rămân deconectate de la energia electrică în urma intemperiei de săptămâna trecută

10:23 | 02.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Trei localități din țară rămân deconectate de la energia electrică ca rezultat al ploilor însoțite de vânt puternic de săptămâna trecută. Anunțul a fost făcut astăzi, la începutul ședinței de Guvern, de către premierul Dorin Recean, transmite MOLDPRES.

Prim-ministrul a afirmat că mâine va efectua o vizită în teritoriu pentru a vedea cum sunt desfășurate lucrările de lichidare a consecințelor intemperiei. Totodată, șeful Guvernului a mulțumit echipelor care sunt implicate în lucrări. 

Guvernul a alocat săptămână trecută peste 16 mln de lei pentru acordarea ajutoarelor materiale pentru 74 de localități din șase raioane ale țării care au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie. 

Ploile și vântul puternic din zilele de 25 și 26 iulie au provocat pagube în mai multe localități din nordul și centrul țării. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani, Drochia și Hâncești.

img23006159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!