ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

98 de licee teoretice au rata de promovare 100% la examenul de bacalaureat

11:46 | 02.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Un număr de 98 de licee teoretice din țară, din totalul celor 326, au atins rata de promovare de 100% la examenul național de bacalaureat, conform rezultatelor finale ale sesiunii. 13 dintre acestea au media la examen mai mare de 8. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a prezentat astăzi clasamentul instituțiilor de învățământ, alcătuit pe baza rezultatelor obținute de candidații înscriși în sesiunea de bacalaureat 2023, transmite MOLDPRES.

La examene au participat 380 de instituții, dintre care 326 de licee teoretice, 48 de colegii și șase instituții de învățământ superior.

„Apreciem dedicația și profesionalismul manifestat de către profesorii care pregătesc elevii pentru susținerea evaluărilor naționale, cât și implicarea membrilor comisiilor de evaluare, centrelor de bacalaureat, reprezentanților organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, instituțiilor de învățământ. Reiterăm că prin menținerea rigorilor înalte cu privire la organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat în mod corect și transparent, contribuim la creșterea calității în educație”, a afirmat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov. 

La examenul național de bacalaureat 2023 au fost admiși 18396 de candidați, dintre care 11587 din licee, 3998 din colegii și centre de excelență, 186 din universități, 165 de candidați care s-au înscris în regim de externat și 2460 de restanțieri din sesiunile anterioare. Rata totală de promovare a examenului național de bacalaureat în sesiunea 2023 este de 73,31%.

Foto simbol 

img23006165

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!