ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va avea o ambasadă în India

11:48 | 04.08.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. În această toamnă, cel mai probabil în luna noiembrie, va fi deschisă Ambasada Republicii Moldova la New Delhi. Acest lucru l-a declarat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, care a întreprins în această săptămână o vizită de lucru în India şi a susţinut astăzi un briefing, pentru a anunţa rezultatele întrevederilor avute, transmite MOLDPRES.

„Deschiderea unei reprezentanţe diplomatice a ţării noastre în India demult era necesară, or, realizarea acestei iniţiative va contribui semnificativ la aprofundarea şi consolidarea relațiilor moldo-indiene de colaborare în domenii de interes reciproc”, a estimat vicepremierul.

În ultimii doi ani, valoarea exportului de produse autohtone pe piața indusă s-a majorat semnificativ. În anul 2022, cele mai mari cantități exportate în India au fost de mere și alte fructe sămânțoase în stare proaspătă, precum și de semințe de floarea-soarelui și sucuri. 

Foto simbol

img23006240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!