ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră vor întreprinde măsuri de fluidizare a traficului la frontieră

11:53 | 10.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. În perioada estivală, în special în luna august, numărul călătorilor la hotar crește considerabil atât pe sensul de ieșire din țară, cât și pe cel de intrare. În aceste condiții, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră vor întreprinde mai multe acțiuni pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere, informează MOLDPRES.

Numărul sporit de traversări este determinat de faptul că mulți cetățeni aleg să petreacă vacanța peste hotare, dar și de revenirea acasă a cetățenilor moldoveni stabiliți în alte state. Cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: Leușeni-Albița, Sculeni, Aeroportul Internațional Chișinău și Cahul.

În acest context, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru minimizarea timpilor de așteptare la hotar și îndeamnă persoanele ce își planifică să traverseze granița să manifeste înțelegere, răbdare și disciplină.

Printre acțiunile întreprinse în vederea fluidizării traficului se regăsesc: suplinirea numărului de funcționari vamali și polițiști de frontieră, folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, evaluarea periodică a rețelelor schimbului de date între Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră, în vederea prevenirii blocajelor tehnice și a căderilor de rețea. De asemenea, autoritățile de frontieră și vamale își intensifică colaborarea cu omologii din statele vecine, pentru a sincroniza acțiunile ce țin de traversarea hotarului.

În scopul minimizării timpului de traversare la hotar, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră recomandă călătorilor tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor; verificarea valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat; consultarea aplicației „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră” de pe pagina oficială a Serviciului Vamal, pentru a cunoaște în timp real situația din punctele de trecere a hotarului.

Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal este funcțional non-stop la numărul +373 22 78-88-88, iar cel al Poliției de Frontieră poate fi contactat la numărul + 373 22 259 717, unde fiecare călător poate beneficia de consultații privind situația la hotar, regulile de trecere și alte informații de ordin public.

Foto: Poliția de Frontieră

img23006360

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!