ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În primele șapte luni ale anului, s-au produs 44 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor

14:17 | 10.08.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. În primele șapte luni ale anului curent, s-au produs 44 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor. În urma acestora, 36 de persoane au suferit diverse traumatisme, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că „din numărul total de accidente, în 32 de cazuri conducătorul trotinetei era vinovat".

Oamenii legii recomandă conducătorilor de trotinete să poarte echipament de protecție și vestă cu elemente reflectorizante, să fie atenți la pietoni, în special la copii și persoanele în etate. Totodată, polițiștii îndeamnă conducătorii să circule cu viteză redusă și să evite deplasarea printre mașini.

La fel, polițiștii recomandă persoanelor să nu urce câte doi pe aceeași trotinetă, la traversarea străzii să coboare de pe aceasta și să traverseze doar la trecerea de pietoni, conducând trotineta de ghidon.

Foto: IGP

img23006367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!