ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Șoldănești va fi eficientizat energetic cu ajutorul UE

09:41 | 21.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 aug. /MOLDPRES/. Până la finele anului curent, la Liceul teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti va fi realizat un proiect de eficientizare energetică, susţinut de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede reabilitarea a cinci blocuri ale clădirii, cuprinzând și alte lucrări și soluții de eficiență energetică.  
 
Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 26 milioane de lei (1,3 mln de euro), dintre care aproape 25 mln de lei vor fi oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, iar restul constituie contribuția care va fi asigurată de către Consiliul raional Șoldănești. „Durata de executare a lucrărilor contractate este planificată până la data de 15 decembrie 2023”, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.
 
Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. „Datorită acesteia, 71 de angajați și aproximativ 600 de elevi ai instituţiei vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, iar consumul anual normat de energie în liceu va fi redus considerabil”, rezumă ADR Centru.

Foto: ADR Centru

img23006587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!