ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Traseul regional Ungheni - Cetireni – Alexeevca va fi reconstruit până la finele anului

10:20 | 25.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Lucrările de reabilitare a traseului regional L392 Ungheni - Cetireni – Alexeevca vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, transmite MOLDPRES.

„În prezent, pe şantier se desfăşoară lucrări de amenajare a trotuarelor, construirea podețelor, precum și de amenajare a spațiului adiacent drumului în afara localităților. După finalizarea acestor acțiuni urmează aplicarea marcajului rutier și instalarea semnelor de circulație rutieră pe o lungime de circa 17,5 km”, explică Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit sursei citate, executarea lucrărilor se desfășoară în conformitate cu graficul, iar finalizarea acestora este planificată până la sfârșitul acestui an. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de peste 60 milioane de lei (trei mln de euro).

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca" este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Localnicii deja beneficiază de cale de acces îmbunătățită, fapt ce asigură deplasarea rapidă și sigură către instituțiile publice medicale, de învățământ, administrative și juridice din regiunea Ungheni-Alexeevca.

Foto: ADR Centru

img23006724

img23006724

img23006724

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!