ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Calfa, Anenii Noi a fost descoperit un complex subteran de cult creștin

15:00 | 05.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Arheologică (ANA) a anunţat astăzi despre descoperirea unui complex subteran de cult creștin din epoca modernă, identificat la Calfa, Anenii Noi, în marginea de nord a localității, unde se mai păstrează și două căsuțe etnografice, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei, după anumite indicii clare, complexul subteran a funcționat și în perioada sovietică, fiind atribuit unor sectanți inochentiști. „Deasupra complexului subteran, a cărui suprafață este de 2,6x2,6 m și adâncime de peste 5 m de la nivelul actual de călcare a solului, a existat o construcție locativă, de la care s-au păstrat resturi de temelie de piatră”, indică ANA.

Fără îndoială, acest complex subteran interesant de la Calfa se cere a fi documentat, cercetat și conservat, căci prezintă o anumită importanță pentru istoria și patrimoniul cultural al zonei respective, rezumă Agenţia Naţională Arheologică.

Foto: ANA

img23006955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!