ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrele din țară au deschis stagiunile cu repertoriul pentru luna septembrie

18:05 | 08.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. În acest sfârșit de săptămână, majoritatea teatrelor din țară deschid stagiunile. Ministerul Culturii a prezentat piesele ce vor fi jucate pentru spectatori în luna septembrie, informează MOLDPRES.

Astfel, Teatrul Național „Mihai Eminescu” deschide astăzi cortina cu „Romeo și Julieta” după W. Shakespeare, primul spectacol oficial din noua stagiune teatrală. Sâmbătă, 9 septembrie, în Sala Studio a TNME, cu începere la ora 16.00, se va juca ultima premieră, Domnișoara Iulia de August Strindberg. Tot sâmbătă, în Sala Mare, spectatorii sunt așteptați, cu începere la ora 19.00 la Frunze de dor, după Ion Druță. Duminică, pe 10 septembrie, se va juca, cu începere la ora 17.00, The Lucky Strike, de Rick Cleveland, iar cu începere la ora 19.00 – Dosarele Siberiei.

Totodată, în perioada 14 – 24 septembrie, Naționalul „Mihai Eminescu” este gazdă celei de-a VIII-a ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, cu aproape 40 de spectacole, expoziții, ateliere de creatii și alte evenimente incluse în program.

La Teatrul Național de Operă și Balet este în plină desfășurare Festivalul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Cea de-a 31-a ediţie se desfăşoară la Chişinău, în perioada 7 - 24 septembrie. În cadrul acesteia vor fi prezentate șapte spectacole, dintre care unul în memoria sopranei Maria Bieșu (Ave Maria, la Sala cu Orgă), și un Concert de Gală, așa cum obișnuia amfitrioana festivalului, Maria Bieșu, să facă. Admiratorii festivalului din acest an vor putea urmări şi baletul clasic „Lacul lebedelor”, la care s-au vândut toate biletele deja, operele „Tosca”, „Turandot” și „Don Quijote”.

De asemenea, Teatrul Dramatic rus de Stat „A. P. Cehov” dă start celei de-a 89-a stagiuni teatrale pe 9 septembrie. În această zi, actorii vor comunica cu spectatorii nu numai de pe scenă, iar regizorii vor ieși din culise. Apoi, publicul va vedea povestea unei femei puternice în spectacolul „Pasiunea Maddalenei” în regia lui Iosif Șaț.

Teatrul Național Eugène lonesco deschide cea de-a 33-a stagiune cu spectacolul Revizorul, pe 9 și pe 10 septembrie, iar alte 11 spectacole vor fi jucate pe parcursul lui septembrie.

Pe 17 septembrie, ora 18.00, Teatrul „Alexie Mateevici” deschide stagiunea premiera spectacolului documentar Podul de piatră.

Teatrul Fără Nume a început cea de-a 34-a stagiune pe 2 septembrie cu comedia Boeing - Boeing de Marc Camoletti, în regia lui Mihai Țarină. Urmează „Și restu-i tăcere...” pe 15 septembrie, în cadrul Reuniunii Teatrelor Românești, apoi Macbeth, pe 22 septembrie, la Chișinău și pe 27 septembrie, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Și copiii au o ofertă atractivă de poveste și spectacol la Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”, care și-a deschis cea de-a 79-a stagiune pe 3 septembrie, cu „Făt-Frumos din lacrimă” și are programate alte opt spectacole pe parcursul lui septembrie.

Mai multe detalii despre spectacolele prezentate pot fi găsite pe paginile oficiale ale teatrelor.

img23007068

img23007068

img23007068

img23007068

img23007068

img23007068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!