ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stația de epurare a apelor uzate din orașul Călărași îşi va extinde capacitatea

11:34 | 11.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunţat astăzi că până în vara anului 2024 urmează să fie finalizat proiectul regional de îmbunătăţire a nivelului de trai în localităţile raioanelor Călăraşi şi Străşeni, prin asigurarea accesului populaţiei la sistemele centralizate de canalizare, transmite MOLDPRES.

Proiectul, implementat de ADR Centru și susținut financiar din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), își propune să îmbunătățească accesul la sistemul de canalizare pentru peste 4500 de locuitori din orașul Călărași și satul Nișcani.

„În prezent se lucrează la reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate din oraș, prin instalarea a două reactoare de epurare biologică suplimentare”, indică ADR Centru.

Potrivit sursei citate, în cadrul aceluiași proiect, în luna august curent, au fost recepționate lucrările de construcție a rețelei de canalizare pe trei străzi importante din orașul Călărași. La această etapă, circa 60 de gospodării au acces liber pentru conectarea și utilizarea serviciului centralizat de evacuare a apelor uzate.

Foto: ADR Centru

img23007096

img23007096

img23007096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!