ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost finalizate lucrările de reparație a podului peste Prut Leușeni-Albița

09:11 | 13.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi despre finalizarea lucrărilor de reparație la podul amplasat pe drumul expres M1, situat la frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 0, transmite MOLDPRES.

Comisia de recepție, formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, companiei de proiectare, antreprenorului și autorităţilor de la Iași, a constatat că lucrările au fost executate conform standardelor de calitate impuse, respectând proiectul de execuție și normativele în vigoare. “Astfel, circulația rutieră și pietonală pe pod a fost redeschisă cu succes”, indică ASD.

Podul peste râul Prut, M1, km 0, are o lungime de 163,6 m și lățimea de 8,84 m, dintre care partea carosabilă constituie 7 m, iar cele două trotuare câte 0,7 m fiecare. În anul 2022, podul de șosea supus reabilitării a fost traversat de aproximativ 763.000 de autoturisme, 297.000 de camioane și 46.000 de autocare, iar numărul total de pasageri care au tranzitat podul a fost de aproximativ 3,8 milioane. “Aceste cifre reflectă importanța și utilizarea intensă a acestui pod în transportul rutier, evidențiind nevoia urgentă de reabilitare pentru a asigura siguranța și eficiența continuă a infrastructurii”, estimează sursa citată.

„Acest pod este de o importanță strategică majoră pentru Republica Moldova, contribuind în mod considerabil la mobilitatea, transportul de mărfuri și persoane, precum și dezvoltarea comerțului dintre țara noastră și România. Finalizarea cu succes a acestor lucrări de reparație aduce beneficii semnificative în ceea ce privește siguranța și eficiența transportului rutier pe acest traseu strategic”, rezumă Administraţia de Stat a Drumurilor.

Foto: ASD

img23007147

img23007147

img23007147

img23007147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!