ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un proiect de iluminat stradal inteligent a fost lansat la Strășeni

11:59 | 14.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. În colaborare cu o firmă româneasă specializată în soluții de iluminat public, Primăria Municipiului Strășeni a lansat un proiect pilot de iluminat stradal inteligent, comunică MOLDPRES

Potrivit autorităților locale, soluțiile de tip smart city sunt un instrument prin care iluminatul stradal este digitalizat în proporție de 100%.

„Asistăm astăzi la un moment istoric, Strășeni fiind pionierul Smart City din Republica Moldova. Acesta este doar un prim pas în ținta noastră de aliniere a comunității la standardele orașelor dezvoltate. O astfel de investiție aduce beneficii complexe din categoria controlului, monitorizării și a eficientizării iluminatului public”, a declarat Valentina Casian, primarul municipiului Strășeni.

Proiectul de tip Smart City aplicat la Strășeni corespunde standardelor europene în ceea ce privește eficiența energetică, echipamentele montate fiind cea mai performantă soluție tehnică de iluminat.

Foto: Primăria Strășeni

img23007201

img23007201

img23007201

img23007201

img23007201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!