ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Vladimir Bolea a prezentat rezultatele discuțiilor cu agricultorii

14:52 | 14.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a prezentat rezultatele ședinței extinse cu cei mai mari angajatori și contribuabili din segmentul agroindustrial, care s-a desfășurat astăzi la Chișinău. La eveniment a participat și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite MOLDPRES.

Vladimir Bolea a afirmat că la discuții au participat cei mai mari contribuabili, care au plătit cele mai mari impozite la bugetul de stat și cei mai mari angajatori din domeniul agricol din toate raioanele din țară.  

„A fost o întâlnire constructivă. Mi-am notat 41 de propuneri din partea agricultorilor, care le pot împărți în câteva capitole mari: vorbim despre elaborarea unui plan de introducere ulterioară a subvenționării per hectar, problematica înregistrării terenurilor, achitarea TVA și altele”, a spus Vladimir Bolea.

Vicepremierul a punctat că aceasta este prima întrevedere de acest fel cu agricultorii și că urmează organizarea unor astfel de discuții cu reprezentanții tuturor dimensiunilor agriculturii. „MAIA este conștientă de necesitatea de a elabora politici specifice pentru fiecare gen de agricultor. În lanțul valoric al agriculturii din Republica Moldova, fiecare își are aportul lui și fiecare se ciocnește cu diferite probleme. Să vii cu soluții universale este o metodă greșită, care dă rezultate proaste. Din acest considerent, am luat decizia să avem întâlniri separate. A fost o discuție informativă. Vor urma altele, la care vom veni cu răspunsuri și soluții la problemele enunțate de agricultori”, a menționat Vladimir Bolea. 

Oficialul a declarat că următoarele întrevederi vor fi cu importatorii de inputuri și cu micii producători. 

img23007210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!