ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a primit 76,8 mln dolari din partea USAID pentru rambursarea costurilor la energia electrică

12:48 | 20.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a transferat Republicii Moldova 76,8 de milioane de dolari pentru rambursarea costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023, transmite MOLDPRES. 

„În cadrul angajamentului USAID de a oferi o asistență de 300 de milioane de dolari pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a 76,8 mln de dolari în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul Băncii Mondiale, vor fi destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023”, a anunțat USAID.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a afirmat astăzi, după ședința Executivului, că „iarna trecută, țara noastră a bugetat din resurse publice această sumă, contribuind la sprijinul direct al cetățenilor, iar acum, prin transferul acestor bani, fondurile respective pot fi utilizate în sprijinul altor necesități publice”.

Pe lângă această asistență, Statele Unite au oferit sprijin Republicii Moldova pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul din Ucraina, în același timp avansând agenda de reforme economice și democratice. 

img23007355

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!