ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Ialoveni va avea o zonă de agrement cu Teatru Verde

11:25 | 21.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Până la începutul anului viitor, conform contractului de antrepriză, în oraşul Ialoveni va fi finalizată construcţia unei zone de agrement pentru sporirea calității vieții localnicilor, transmite MOLDPRES.

Proiectul, în valoare totală de circa 10,7 milioane de lei (535 de mii de euro) este finanţat de Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și contribuția beneficiarului. „Acesta reprezintă o inițiativă semnificativă pentru revitalizarea urbană și dezvoltarea infrastructurii spațiilor publice în sectorul vechi al orașului Ialoveni”, explică Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Potrivit sursei citate, experţii Agenţiei au inspectat lucrările în desfășurare, cum ar fi construcția Teatrului Verde, care va deveni un important centru pentru evenimente culturale și de divertisment în aer liber, precum și amenajarea spațiului adiacent acestuia. „De asemenea, au fost discutate planurile pentru viitoarele intervenții, inclusiv reabilitarea drumului de acces, amenajarea parcărilor, construcția podețelor peste lac, edificarea unui bloc sanitar și a unui teren de joacă”, indică ADR Centru.

Proiectul a inclus lucrări de consolidare a malurilor lacului din apropiere pentru a asigura stabilitatea acestora, contribuind astfel la crearea unei zone de agrement sigure și funcționale pentru comunitatea locală. Prin intermediul acestui proiect, ADR Centru și partenerii săi au ca obiectiv principal crearea unui spațiu dedicat relaxării, recreerii și socializării, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din orașul Ialoveni și din satele învecinate.

Foto: ADR Centru

img23007387

img23007387

img23007387

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!