ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În regiunea transnistreană au fost găsite fragmente ale unei rachete

11:44 | 25.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Mai multe bucăţi de rachetă ar fi fost găsite astăzi pe teritoriul localităţii Chiţcani, situată pe teritoriul autoproclamatei rmn, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Oleg Beleacov, şeful delegaţiei regiunii transnistrene în Comisia Unificată de Control (CUC), explozia a fost auzită în jurul orei 1.00, în noaptea de 24 spre 25 septembrie, în mai multe localităţi din regiune. „Este vorba de bucăţi ale unei rachete S-300, găsite în grădina unei proprietăţi private, explozia având loc în aer. Pagube şi victime nu sunt”, spune Beleacov.

De asemenea, mai mulţi internauţi au scris pe reţele de socializare că bubuiturile au fost auzite şi în multe localităţi din raionul Căuşeni, situat în nemijlocită apropiere de regiunea transnistreană.

Autorităţile constituţionale ale Republicii Moldova, deocamdată, nu au venit cu o reacţie la cele întâmplate, însă cazul va fi examinat în regim de urgenţă în Comisia Unificată de Control.

De la începutul războiului din Ucraina, după invazia Rusiei asupra statului vecin, pe teritoriul ţării noastre au fost înregistrate cazuri când au fost găsite fragmente de rachete ruseşti, preponderent în nordul ţării.

img23007467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!