ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Familiile defavorizate și cele cu mai mulți copii pot beneficia de un ajutor material

13:48 | 25.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Familiile defavorizate și cele cu mai mulți copii pot beneficia de un ajutor material unic în sumă de 2 000 de lei (circa 100 de euro) la nașterea copiilor. Suportul este acordat în cadrul programului de susținere a familiilor din municipiul Chișinău pentru a acoperi o parte din cheltuielile asociate cu nașterea copilului, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, beneficiarii programului sunt: familiile cu copii - indiferent de statut, care pot primi ajutorul pentru nașterea celui de-al treilea și următorilor copii; familiile defavorizate - pentru nașterea fiecărui copil, începând cu primul.

Dreptul la ajutor material unic pentru nașterea copiilor se stabilește în baza cererii depuse la Direcția generală asistență medicală și socială, în termen de 12 luni calendaristice de la data nașterii copilului. Cererea se depune de către unul dintre părinți cu domiciliul sau cu reședința obligatoriu în municipiul Chișinău.

În perioada 2020–2023, au beneficiat de ajutor financiar 1 872 de familii pentru nașterea a 1 912 copii. Suma alocațiilor din bugetul municipal a constituit circa 3,8 mln de lei.

Foto simbol

img23007474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!