ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Șefa statului a semnat decretul privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general

14:31 | 26.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Șefa statului Maia Sandu a semnat astăzi decretul privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, în baza hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 23 mai 2022, transmite MOLDPRES.

Instituția prezidențială a precizat că, „întrucât pronunțarea unei decizii de către instanțele judecătorești pe constatarea legalității eliberării din funcție a lui Alexandr Stoianoglo de către CSP este tergiversată, semnarea decretului vine în contextul recomandărilor Uniunii Europene de a asigura suplinirea funcției de Procuror General și a obligațiilor Republicii Moldova de a îndeplini condiționalitățile din sistemul justiției”.

Pe 23 mai anul trecut, membrii CSP au decis, cu majoritatea voturilor, să acorde calificativul „nesatisfăcător” activității lui Alexandr Stoianolgo și au propus șefei statului eliberarea acestuia din funcție.

Conform legislației, performanțele procurorului general urmează să fie evaluate, iar în cazul în care acesta obține calificativul eșuat, CSP va propune eliberarea lui din funcție.

img23007514

img23007514

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!