ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În primele șapte zile de la începutul perioadei de înregistrare în cursa electorală au fost depuse 214 dosare

15:45 | 26.09.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. În primele 7 zile de la începutul perioadei de depunere a dosarelor pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de consilier în consiliile municipale Chișinău, Bălți și cele raionale au fost depuse, în total, 191 de dosare. Dintre acestea, 172 de cereri au fost recepționate din partea partidelor politice/bloc electoral, iar 19 din partea candidaților independenți, informează MOLDPRES.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, listele, prezentate de către 20 de partide politice, conțin peste 4 600 de candidați la funcția de consilier raional/municipal - 2 066 de femei și 2 567 de bărbați.

Totodată, la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău au fost depuse 14 cereri pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de primar general al mun. Chișinău. 12 dintre acestea sunt din partea partidelor politice, una din partea unui bloc electoral și o cerere de eliberare a listelor de subscripție pentru un potențial candidat independent.

De asemenea, pentru funcția de primar al municipiului Bălți au fost depuse șase dosare din partea partidelor politice și trei cereri pentru eliberarea listelor de subscripție. Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți a înregistrat deja șase candidați pentru funcția de primar.

Conform legislației, organul electoral are la dispoziție șapte zile, de la data primii actelor pentru înregistrare, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.

Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică la 6 octombrie curent.

Foto simbol

img23007522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!