ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul R. Moldova în Rusia a fost convocat la Ministerul de Externe rus

10:05 | 04.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a fost convocat ieri la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, comunică MOLDPRES cu referire la site-ul instituției ruse.

Potrivit sursei citate, diplomatului moldovean i-a fost înmânată o notă de protest ce ține de “persecuția presei de limbă rusă în Moldova, o altă manifestare fiind decizia de a-l expulza din țară pe șeful agenției de presă Sputnik Moldova V.A. Denisov”.

Ambasadorului i s-a comunicat că, în urma expulzării, partea rusă a venit cu o listă de persoane care au interdicția de a intra în Rusia.

Șeful Sputnik, Vitalii Denisov, a fost expulzat pe 13 septembrie din Republica Moldova și a primit interdicție de a intra în țară timp de 10 ani, fiind suspectat de “imixtiune în afacerile interne”. Atunci Moscova a criticat dur decizia Chișinăului și a anunțat o listă de 20 de persoane, printre care 18 deputați din Partidul „Acțiune și Solidaritate”, vicedirectorul Poliției de Frontieră, Oleg Bucătaru și directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, care au interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse.

Foto: izvestia.ru

img23007733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!