ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului și-a încheiat vizita la summitul Comunității Politice Europene, unde a reconfirmat aspirațiile europene ale Republicii Moldova

17:36 | 06.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de prim-ministrul Pedro Sánchez în orașul spaniol Granada. Evenimentul a reunit peste 40 de șefi de stat și de guvern și conducătorii instituțiilor europene, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

În timpul reuniunii, președintele le-a vorbit liderilor europeni despre faptul că Moldova este în prima linie a luptei pentru democrație, iar aderarea la UE este singura cale să ne protejăm democrația. În marja summitului, șefa statului a avut conversații cu președintele României, Klaus Iohannis, președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului Europene, Charles Michel și prim-ministru al Țărilor de Jos, Mark Rutte. 

De asemenea, Maia Sandu a participat la programul cultural găzduit de familia regală a Spaniei, Regele Filip al VI-lea și Regina Letizia, la Palatul Alhambra din Granada - un important monument de arhitectură maură din Spania.

Foto: Președinție

img23007869

img23007869

img23007869

img23007869

img23007869

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!