ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Platforma de Sprijin pentru Moldova. Nicu Popescu: Vom discuta despre cum partenerii vor sprijini în continuare țara noastră

09:39 | 17.10.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. La cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova vom discuta despre cum partenerii vor sprijini în continuare Republica Moldova. Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a sosit la eveniment împreună cu ministrul Afacerilor Externe din Franța, Catherine Colonna, transmite MOLDPRES.

„Prin intermediul acestei Platforme am avut foarte mult sprijin anul trecut în gestionarea crizei refugiaților, crizei energetice, stabilizarea bugetar-financiară a țării noastre și apropierea noastră de UE. Astăzi vom discuta din nou despre cum partenerii vor sprijini în continuare Republica Moldova. Acțiunile noastre în continuare se vor axa pe sprijinul oferit Republicii Moldova pe termen mediu și lung și sprijin pentru aderarea noastră la UE”, a afirmat vicepremierul Nicu Popescu.

Ministrul Afacerilor Externe din Franța, Catherine Colonna, a declarat că Republica Moldova trebuie să fie ajutată de partenerii săi pentru a face față provocărilor cu care se confruntă.

Astăzi, la Chișinău se desfășoară cea de-a patra reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova. La eveniment participă reprezentanți ai peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare care se reunesc pentru a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea Republicii Moldova – suportul bugetar, crearea unui Fond pentru Infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică.

img23008110

img23008110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!