ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii de Externe ai R. Moldova, României și Ucrainei au discutat despre evacuarea cetățenilor din Fâșia Gaza

10:36 | 19.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu a avut conversații telefonice cu Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe al României și Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, cu care a discutat despre colaborarea echipelor diplomatice pentru a facilita evacuarea cetățenilor noștri din Fâșia Gaza, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Prin această colaborare, autoritățile se străduie să asigure evacuarea cât mai rapidă și sigură a cetățenilor noștri prin punctul de trecere Rafah, situat la granița cu Egiptul.

„De asemenea, am exprimat aprecierea noastră pentru decizia Ucrainei de a recunoaște limba română ca limbă de comunicare pentru minoritatea etnică română, o decizie care survenit ca urmare a unui demers comun al României și Republicii Moldova. Aceasta reprezintă un semn clar al reușitei dialogului nostru trilateral Republica Moldova - România - Ucraina.

Suntem hotărâți să dezvoltăm și mai mult cooperarea noastră în cadrul acestui format trilateral, inclusiv prin proiecte de infrastructură comune, ceea ce a adus deja beneficii tangibile”, a subliniat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23008196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!