ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu un tomograf modern

17:14 | 19.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. La Spitalul Clinic Bălți a fost inaugurat astăzi primul tomograf computerizat din nordul țării procurat de Ministerul Sănătății, comunică MOLDPRES.

La eveniment a participat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, administrația și personalul medical al spitalului.

Aparatul de ultimă generație se află în noua Unitate Primiri Urgențe și va ajuta medicii să stabilească cu precizie diagnosticul în cazul pacienților cu accident vascular cerebral, în instituție urmând să fie instituit un centru primar AVC.

Echipamentul performant va fi utilizat inclusiv în cazul altor urgențe medicale - traumatisme, hemoragii interne, maladii cardiologice, oncologice, afecțiuni respiratorii. Investigațiile vor fi gratuite pentru persoanele asigurate medical.

Valoarea tomografului este de 8,17 milioane de lei.

Conform Ministerului Sănătății, în 2023, statul a asigurat livrarea a 12 tomografe computerizate. Dintre acestea, opt aparate au fost achiziționate pentru instituirea Serviciului național de asistență medicală în cazul accidentelor vasculare cerebrale. Tomografe computerizate urmează să fie instalate în spitalele raionale Căușeni, Hâncești, Florești, Edineț, Soroca și Comrat.

Foto: Ministerul Sănătății

img23008237

img23008237

img23008237

img23008237

img23008237

img23008237

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!