ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Modificări la procedura de restituire a impozitelor agenților economici din UTA Găgăuzia, publicate în Monitorul Oficial

09:52 | 21.10.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Restituirea impozitelor și taxelor agenților economici din unitatea teritorială autonomă Găgăuzia se va realiza de la bugetul unității autonome, în limita veniturilor disponibile. Modificările la Codul fiscal au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial și vor intra în vigoare la 1 noiembrie curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit mecanismului propus, sumele neacoperite pentru restituire vor fi compensate prin transferuri cu destinație specială de la bugetul de stat în anul bugetar următor.

O analiză a situației efectuată de autorități a constatat că sumele TVA restituite din bugetul de stat sunt în continuă creștere și doar în ultimii cinci ani, bugetul de stat a rambursat peste 640 milioane de lei (32 mln de euro) în calitate de sumă TVA către UTAG. 

Sursa: monitorul.gov.md

img23008285

img23008285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!