ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Ocniţa a fost renovat cu susținerea Japoniei

13:21 | 02.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a participat ieri la ceremonia de finalizare a Proiectului de renovare a Liceului Teoretic ’Mihail Sadoveanu’ din orașul Ocnița, finanțat de către Guvernul nipon, în cadrul Programului ”Kusanone”. Grantul, în mărime de circa 76 mii de dolari, a fost utilizat pentru reabilitarea scărilor interioare din liceu, schimbarea ușilor și a sistemului de iluminat, transmite MOLDPRES.  

Proiectul a contribuit la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional, asigurarea protecției sănătății și securității celor 528 de elevi și 63 profesori și personal tehnic, potrivit Ambasadei Japoniei în ţara noastră.

"Odată cu Uniunea Europeană, Moldova își va valorifica la maxim potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum. Calitatea de membru al UE va oferi nu doar asistență financiară și tehnică, sau investiții, însă de asemenea va restabili în Moldova corectitudinea și transparența, legile și reglementările bune și protecția socială”, a relevat Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane de dolari pentru 87 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

img23008723

img23008723

img23008723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!