ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de mii de gospodării au solicitat compensații pentru energie în perioada rece a anului

12:49 | 07.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. De la lansarea înregistrării pe platforma compensatii.gov.md, peste 100 de mii de gospodării au solicitat compensații pentru energie în perioada rece a anului, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecţiei Sociale, pentru a putea beneficia de compensații în sezonul rece, persoanele se pot înregistra până pe data de 25 noiembrie. Totodată, dacă acestea întâmpină dificultăți la înregistrare, pot contacta echipa de suport, la Linia verde 0 8000 5000 sau pe adresa suport@compensatii.gov.md.

De asemenea, persoanele care nu au acces la internet sau întâmpină dificultăți în înregistrarea pe platformă vor putea apela la asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate. La fel, specialiștii centrelor unificate de prestare a serviciilor publice din localitățile rurale din țară, sunt gata să ofere suport tuturor persoanelor în vederea accesării unor servicii publice în format electronic, inclusiv la înregistrarea și depunerea cererii online pe platforma compensatii.gov.md.

Începând cu 1 noiembrie curent, cetățenii se pot înregistra pe platforma compensatii.gov.md pentru a beneficia de suport financiar din partea statului, în sezonul rece 2023-2024.

În acest an, persoanele vor beneficia de două tipuri de compensații – în factură și sub formă monetară – ajutorul pentru perioada rece a anului (APRA), în sumă de 800 de lei, pentru gospodăriile care se încălzesc cu lemne sau cărbune. În anul curent vor exista șapte categorii de vulnerabilitate energetică: primară, extremă, foarte ridicată, ridicată, medie, scăzută și fără vulnerabilitate.

img23008906

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!