ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a primit acceptul de la autoritățile israeliene și cele egiptene privind evacuarea moldovenilor din Fâșia Gaza

13:01 | 07.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a primit acceptul de la autoritățile israeliene și cele egiptene privind evacuarea cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, prin punctul de trecere Rafah, informează MOLDPRES.

„Ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv a informat cetățenii Republicii Moldova cu privire la procedurile necesare, iar evacuarea acestora în Egipt va avea loc pe parcursul zilei de astăzi, respectând cerințele de securitate”, a precizat MAEIE.

În prezent, funcționarul consular detașat de către MAEIE se află la punctul de trecere Rafah, unde va întâmpina cetățenii evacuați și va acorda asistența consulară necesară.

În total, 51 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au cerut asistență, inclusiv evacuarea.

img23008908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!