ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a felicitat-o pe artista plastică Elena Bontea, cu prilejul celei de-a 90-a aniversări

17:07 | 10.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Cu ocazia marcării a celor 90 de ani, președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare artistei plastice Elena Bontea, supranumită de confrații de penel și Regina Culorii, comunică MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Elena Bontea are o remarcabilă carieră artistică, începută acum 70 de ani și este considerată o artistă unică și o mare cunoscătoare a firii omenești. „Prin portretele sale, Elena Bontea a imortalizat o pleiadă întreagă a personalităților noastre din domeniul culturii, lucrări care astăzi îmbogățesc fondurile celor mai importante muzee din țară”, a spus președintele Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că ochiul antrenat și sensibil ne-a arătat nouă, privitorilor, părțile văzute și nevăzute ale lumii în care trăim, dar și cromatica stărilor sufletești. „Prin lucrările sale, Moldova a călătorit și s-a făcut văzută și admirată în cele mai neașteptate colțuri ale lumii. Îi dorim Doamnei Bontea multe toamne pline de inspirație, sănătate, poftă de viață și bucuria de a vedea frumusețea în fiece zi!”, a mai spus Maia Sandu în felicitarea sa. 

img23009078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!