ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 60 de companii participă la concursul "Wine of Moldova Contest"-2023

10:34 | 13.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Peste 60 de companii vinicole, care au expus spre jurizare circa 300 de mostre de vin, participă în acest an la concursul "Wine of Moldova Contest" care este la cea de-a doua ediție. Anunțarea rezultatelor concursului va avea loc în cadrul Vernisajului Vinului, ediția de iarnă, cu înmânarea distincțiilor, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), acest eveniment este o apreciere a importanței industriei vinului pentru Republica Moldova, care a atras specialiști din țări cu experiență în domeniul vitivinicol. Totodată, este și o oportunitate de a-și promova produsele și de a obține recunoaștere pentru calitatea și diversitatea vinurilor.

În cuvântul de salut către organizatorii, experții și participanții concursului, vicepremierul Vladimir Bolea, şeful MAIA, a menționat realizările notabile ale industriei vinului din R. Moldova, remarcând succesul producătorilor locali și perspectivele sectorului, evidențiind nivelul ridicat al competiției vitivinicole. „Concursul nu este doar o competiție, ci și o comunitate unită de producători de vin pasionați, precum și experți dornici să împărtășească experiențe, să descopere cele mai bune vinuri și să promoveze excelența vinurilor moldovenești. Evenimentul reprezintă o celebrare a gustului și aromelor bogate ale vinurilor din Moldova și o ocazie de a reflecta asupra politicilor și eforturilor continue de a sprijini și dezvolta această industrie esențială pentru țara noastră”, a spus oficialul.

Concursul Naţional „VINUL MOLDOVEI” este dedicat vinurilor produse din soiuri autohtone, vinurilor produse din soiuri noi de selecţie moldovenească, vinurilor obţinute prin asamblarea acestora cu cele din soiuri europene, vinurilor de cupaj obținute din asamblarea soiurilor europene, precum și băuturilor spirtoase de origine vitivinicolă. Este organizat de către I.P. “Oficiul Naţional al Viei şi Vinului” cu suportul MAIA, susţinerea tehnică şi financiară a partenerului strategic – Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în colaborare cu Asociaţiile de producători de produse vitivinicole cu Indicaţie Geografică Protejată, Uniunea Oenologilor din Moldova şi alte asociaţii profesionale. 

img23009104

img23009104

img23009104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!