ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu ajutorul UE, la Soroca a fost dezvoltată o afacere de producere a genţilor ECO

09:36 | 14.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Anul trecut, Elvira Benderleu din Soroca a beneficiat de sprijin financiar în cadrul concursului lansat de programul Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). De atunci, atelierul a devenit performant, fiind dotat cu mai multe utilaje: mașini de cusut, o mașină de brodat, imprimantă pentru etichete, generator de abur, dispozitiv de expunere etc., transmite MOLDPRES.

„Am cumpărat utilaje performante, care ne permit să îmbunătățim procesul de producere, anume viteza de producere să fie mai mare, decât a fost până acum. În același timp, acum putem face lucruri unice, cu ajutorul mașinii de brodat sau, de exemplu, ramele pentru serigrafie”, estimează Elvira.

„Clienții noștri apreciază faptul că suntem producători locali, că putem să le personalizăm pungile exact așa cum vor ei, le dăm comanda la termen, pentru ei asta e important. La rândul nostru, apreciem la clienți faptul că ei continuă să plaseze comenzile la noi, iar asta înseamnă că noi putem achita salariile la timp, compania are un profit și poate achita taxele, impozitele”, adaugă antreprenoarea.

Chiar dacă este dirijoarea afacerii, Elvira este cea care se implică în foarte multe procese din cadrul companiei pe care o conduce – de la evidența contabilă sau procesarea plăților până la participarea la diverse târguri, inclusiv croiește atunci când colegii ei sunt suprasolicitați. Așa cum în antreprenoriat nu se ține pasul pe loc, de ceva timp Elvira lucrează și la noul site, o platformă care va conecta și mai mult clienții de compania ei. În același timp, se pregătește să mărească și mai mult capacitatea de producție, inclusiv caută oportunități pentru export.

Elvira Benderleu face parte din cei 13 tineri antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru care a beneficiat de sprijin financiar în sumă de 15.000 de euro. Asistența financiară cu titlu gratuit le-a permis tinerilor antreprenori să achiziționeze echipamente, să obțină mentorat în procesul de creare sau dezvoltare a afacerii. În ultimii cinci ani de când este anunțat concursul „Start pentru tineri” au fost create 57 de întreprinderi noi și au fost generate peste 300 de locuri de muncă pe ambele maluri ale râului Nistru.

Programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

img23009138

img23009138

img23009138

img23009138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!