ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

30.000 de copaci au fost plantați în raionul Taraclia

18:31 | 14.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Șapte hectare din satul Albota de Jos, raionul Taraclia, au fost plantate cu copaci. Împădurirea a avut loc în cadrul campanii naționale, intitulată "Un arbore pentru dăinuirea noastră”, transmite BTA.

"Vor fi plantați în total 30.000 de puieți", a declarat Gennady Tulus de la secția agricolă locală pentru BTA. Puieții au fost furnizați de Agenția Moldsilva. Aproape 300 de persoane au participat la plantarea copacilor - din administrația locală, personalul Universității Gregory Tsamblak din Taraclia, studenți și alte persoane.

Campania de împădurire în toată Moldova a început pe 26 octombrie și va continua până la sfârșitul lunii noiembrie. În cadrul Campaniei vor fi împădurite circa 530 de hectare. Alte 3.000 de hectare de păduri vor fi recultivate. Ziua împăduririi a fost înființată în 1995 printr-un decret prezidențial și are loc în ultima sâmbătă a lunii octombrie.

Rata de acoperire a copacilor în Moldova este de 12%, iar în raionul Taraclia – 6%. Conform standardelor europene, 27% din teritoriul unei țări ar trebui să fie acoperit de copaci.

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii 

img23009161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!