ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şase localităţi şi o tabără din raionul Soroca au fost conectate la apeductul magistral Soroca-Bălți

13:40 | 15.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Au fost finalizate lucrările de construcție-montaj pentru alimentarea cu apă potabilă a șase localități și a unei tabere de odihnă din raionul Soroca, prin conectarea acestora la apeductul magistral Soroca-Bălți. Lucrările au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

„În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de construcție-montaj a unui apeduct magistral cu o lungime de 30,5 km. De noul sistem de alimentare cu apă și sanitație vor beneficia peste 20 de mii de locuitori din șase localități și 1.500 de copii de la tabăra „La Dumbravă”. În perioada următoare, va fi organizată recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului”, indică sursa citată.

Valoarea totală a proiectului „Apa – necesitate primordială pentru o viață de calitate în Regiunea de Dezvoltare Nord” constituie 32,82 milioane de lei (1,64 mln de euro), dintre care 29,27 mln lei – alocate din FNDRL. Consiliul raional Soroca a contribuit cu 3,55 mln lei (10% din valoarea totală a proiectului).

img23009187

img23009187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!