ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concurs de caligrafie a avut loc la Biblioteca Națională

13:17 | 27.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a  Republicii Moldov a avut loc duminică, 26 noiembrie cea de-a VIII-a ediție a Concursului de caligrafie ”Crinii latini”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, artistul plastic și profesorul Valeriu Herța, președintele Asociației de Caligrafie ”Dacia”, organizatorul evenimentului, a menționat că scopul concursului este de a promova caligrafia în rândurile tineretului.

La concurs au participat 13 studenți de la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”, Universitatea Tehnică a Moldovei și de la Centrul de Excelență în Construcții.

Lucrările au fost evaluate de către un juriu în frunte cu profesorul Valeriu Herța. Premiul 1 a fost obținut de către Veronica Alexa, studentă la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău, premiul II – de către Andreea Onu, studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei și premiul III – de către Alexandra Sapojnicova, studentă la Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”. Cu mențiuni s-au ales Nadejda Rață, Cristina Oancea și Cristina Codjebaș, studente la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Prima ediție a Concursului de caligrafie ”Crinii” latini” a avut loc în 2004.

img23009588

img23009588

img23009588

img23009588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!