ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă riscă sancțiuni, anunță IGP

13:04 | 30.11.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă riscă sancțiuni. Totodată, deplasarea acestor autovehicule poate fi restricționată, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), oamenii legii efectuează verificări în traficul rutier pentru a stabili dacă autovehiculele au fost echipate pentru sezonul de iarnă.

„Chiar dacă am emis o recomandare în acest sens înainte să ningă, mulți șoferi au ignorat-o și se expun în continuare riscului, provocând accidente rutiere. Pentru ca iresponsabilitatea lor să nu provoace victime în continuare, polițiștii fac verificări în trafic, iar șoferii care nu și-au echipat mașinile pentru sezonul de iarnă, riscă sancțiuni și restricționarea deplasării”, a precizat IGP.

Instituția a informat că o parte din drumurile țării sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În acest context, se solicită ca cei care încă nu și-au echipat mașinile corespunzător - să o facă cât mai rapid.

De asemenea, șoferii sunt îndemnați să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo și de drum și să păstreze o distanță mai mare între autovehicule. 

img23009718

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!