ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerele Agriculturii din R. Moldova şi Azerbaidjan au convenit asupra unui acord de colaborare pe mai multe dimensiuni

11:02 | 07.12.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), şi omologul său din Azerbaidjan, Majnun Mammadov, au convenit asupra iniţierii unui proiect de acord între ministere și s-au înţeles ca obiectivele și domeniile de colaborare să fie stabilite în cel mai scurt timp, anunţă astăzi MAIA, transmite MOLDPRES.

Oficialii şi-au expus viziunile asupra dezvoltării relațiilor comerciale bilaterale în domeniul agricol, realizării investițiilor în agricultură și industria agroalimentară, efectuării schimbului de cunoștințe și experiențe academice.

„Suntem concentraţi pe o serie de inițiative menite să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea și creșterea sustenabilă a agriculturii. De asemenea, suntem în proces de adaptare a legislației, a standardelor și practicilor agricole la cerințele și regulile impuse de legislația și politicile europene în domeniu. Acest lucru presupune, în primul rând, standarde mai ridicate în ceea ce privește siguranța alimentară și calitatea produselor agricole”, a explicat Vladimir Bolea.

Întrevederea a avut loc în contextul celei de-a V-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare economică, desfășurată ieri, la Chișinău.

img23009937

img23009937

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!