ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European”: Grădinița din satul Vărzărești, Nisporeni, a fost renovată

11:01 | 19.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/. Grădinița „Albinuța” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni, a fost renovată, aducând beneficii personalului instituției și celor 150 de copii care o frecventează. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European”, fiind alocate aproximativ 8,7 milioane de lei (435 de mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală, transmite MOLDPRES.

Printre principalele lucrări realizate se numără eficientizarea termică a clădirii, construcția rețelei interioare de apă și canalizare, instalarea rețelei interioare de încălzire și ventilare, montarea rețelelor electrice. 

„Reparația capitală a Grădiniței din Vărzărești reprezintă atât o îmbunătățire fizică a clădirii, cât și o investiție în viitorul copiilor. Cu ajutorul programului „Satul European”, implementat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, construim un mediu sigur și mai modern spre o educație de calitate. Suntem mândri să vedem că această transformare contribuie la formarea unui spațiu propice dezvoltării copiilor", a menționat directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, Mihail Croitoru.

Programul „Satul European” include 497 de proiecte. 254 dintre acestea au fost deja finalizate.

img23010294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!