ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

„Satul European Expres": În 52 de localități au fost modernizate sistemele de iluminat public

08:57 | 29.12.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. În 52 de localități din întreaga țară au fost modernizate sistemele de iluminat public. Investițiile au fost făcute în cadrul Programului „Satul European Expres", transmite MOLDPRES.

Un exemplu în acest sens este reabilitarea sistemului de iluminat public în satul Cozești, raionul Sângerei. Cu o investiție de 350 de mii de lei (17,5 mii de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, au fost instalate aproximativ 20 de corpuri de iluminat de ultimă generație.

În comuna Risipeni, raionul Fălești, programul a sporit gradul de acoperire a străzilor cu iluminat public cu peste 2,5 km. Guvernul a alocat aproximativ 364 de mii de lei pentru aceste facilități.

De asemenea, în Ciuciuleni, raionul Hâncești, au fost realizate lucrări de restabilire a rețelelor electrice de iluminat stradal public. Aici, numărul de beneficiari finali ai serviciului public a crescut la 634 de locuitori, iar ponderea acoperirii cu iluminat stradal în localitate a ajuns de la 59% la 82%. Această îmbunătățire a infrastructurii a fost realizată cu o investiție de aproximativ 230 de mii de lei.

Totodată, în satul Nișcani, raionul Călărași, au fost instalați 25 de piloni cu lămpi de ultimă generație pe o distanță de aproape un kilometru. Valoarea proiectului a atins suma de 325 de mii de lei.

Programul „Satul European Expres" cuprinde 399 de proiecte, dintre care 271 au fost finalizate. 

img23010525

img23010525

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!