ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În mai multe regiuni ale țării ninge. Poliția recomandă șoferilor să circule cu prudență

14:48 | 13.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. În mai multe regiuni ale țării ninge astăzi. În aceste condiții, Inspectoratul General al Poliției a venit cu o serie de recomandări pentru șoferi, transmite MOLDPRES. 

Astfel, polițiștii îndeamnă șoferii să-și echipeze mașina corespunzător condițiilor de circulație, să reducă viteza și să o adapteze conform condițiilor meteo, să se informeze despre starea traseului care urmează să-l parcurgă și să acorde o atenție sporită în apropierea trecerilor pentru pietoni.

Totodată, conducătorii auto sunt atenționați să evite depășirile, care pot fi extrem de periculoase pe așa condiții meteo, să cupleze centura de siguranță înainte de a porni la drum și să nu uite de conectarea fazei scurte a luminii de întâlnire.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi sunt prognozate ninsori în mai multe regiuni ale țării, în condițiile unor temperaturi scăzute, care pe timpul nopții pot ajunge și până la minus 15 grade Celsius. În următoarele zile, ninsorile vor conteni, iar temperaturile vor continua să fie scăzute. 

img24000198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!