ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează frig și lapoviță pentru acest sfârșit de săptămână

14:19 | 19.01.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii prognozează vreme rece, cu ninsori și lapoviță, transmite MOLDPRES.

Astfel, sâmbătă, 20 ianuarie, în centrul și sudul țării vor cădea precipitații sub formă de lapoviță şi ploi slabe. Temperaturile vor oscila între + 1 și - 2 grade Celsius în centrul țării. În sud, mercurul din termometre va urca ziua până la +3 grade Celsius, iar noaptea va coborî până la -2 grade. În nordul țării va fi cel mai rece, iar cerul va fi noros. Termometrele vor indica -3 grade pe timp de zi și până la -8 grade noaptea.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în Republica Moldova, ianuarie este cea mai rece lună a anului. Temperatura medie lunară a aerului variază între - 2,5 grade Celsius în sudul țării şi - 4,5 grade în nord. 

Tradiția spune că dacă plouă în ziua de Bobotează (sărbătorită astăzi pe stil vechi), iarna va fi una lungă, iar dacă este frumos afară, se spune că vom avea parte de o vară frumoasă. Dacă bate crivățul, roadele vor fi bogate, iar dacă pomii sunt îmbrăcați în promoroacă, va fi un an cu belșug. 

 

img24000364

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!