ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doina Gherman va fi noul vicepreședinte al Parlamentului

10:28 | 24.01.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Doina Gherman va fi noua șefă a fracțiunii PAS și vicepreședinte al Parlamentului. Anunțul a fost făcut de speakerul Igor Grosu, comunică MOLDPRES.

Președintele Legislativului a menționat că la prima ședință din această sesiune care va avea loc pe data de 1 februarie vor fi anunțate restructurările din comisiile parlamentare.

El a mulțumit pentru eforturile depuse în fruntea diplomaţiei moldoveneşti ministrului Nicu Popescu care astăzi și-a anunțat demisia.

“A fost o muncă enormă, o muncă de echipă, prin care Republica Moldova a reușit să deschidă negocierile de aderare la UE și să capete un loc important în rândul țărilor lumii. În doar doi ani, Nicu Popescu, împreună cu alţi membri ai echipei preşedintei Maia Sandu, împreună cu colegii noștri, a contribuit la unul din principalele deziderate ale moldovenilor, care acum câțiva ani părea imposibil – ne-a adus mai aproape de Uniunea Europeană - am primit statut de țară candidată și am deschis negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Avem în față un drum dificil şi complex, de aceea avem nevoie ca lucrurile începute bine să continue. Ne bucurăm că Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului, șeful fracțiunii PAS și persoana care s-a îngrijit de promovarea diplomației parlamentare pe plan extern își va asuma provocările care ne stau în față din poziția de ministru de Externe”, a scris Grosu.

În dimineața zilei de astăzi șeful de la MAEIE, Nicu Popescu și-a anunțat demisia. Ulterior premierul Dorin Recean a anunțat că fotoliul de ministru de Externe va fi preluat de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, iar portofoliul de Integrare Europeană va fi preluat de Cristina Gherasimov care va coordona și activitatea Biroului de Integrare Europeană.

img24000458

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!