ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu premierul României, Marcel Ciolacu

15:04 | 06.02.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Aflat în vizită de lucru la București, vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAE.

Oficialul moldovean a comunicat premierului că Republica Moldova apreciază sprijinul României în lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană și că mizăm în continuare pe expertiza României.

„Am discutat și despre progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea recomandărilor Comisiei Europene.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că România va oferi sprijinul necesar în avansarea reformelor necesare pentru aderarea la UE și a reafirmat deschiderea pentru o cooperare consolidată.

I-am mulțumit premierului român pentru asistența financiară oferită țării noastre de-a lungul timpului pentru programe destinate îmbunătățirii accesului la servicii mai bune de apă și canalizare, pentru dotarea școlilor cu laboratoare de fizică, chimie și biologie, cât și pentru achiziția de microbuze și autobuze școlare, și multe altele. De asemenea, am trecut în revistă acțiunile necesare pentru fluidizarea traficului transfrontalier”, a declarat ministrul Popșoi.

img24000836

img24000836

img24000836

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!