ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cca 15 proiecte de dezvoltare regională în sudul ţării vor fi finanţate de stat în 2024

14:03 | 07.02.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale și Locale (CNCDRL) a alocat, pentru anul 2024, 58 milioane de lei (2,9 mln  euro) pentru 14 proiecte regionale și de revitalizare urbană ce urmează să fie realizate în zona de sud a ţării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, mare parte din aceste proiecte sunt cu accent pe construcția magistralelor de apă, ecoturism, infrastructură turistică și dezvoltare urbană în diverse localități din sudul țării. „În acest an, vor demara lucrările pentru minim trei proiecte noi. De asemenea, ne propunem să finalizăm cel puțin două proiecte de dezvoltare regională”, explică ADR Sud.

În 2023, Agenția de Dezvoltare Regională  Sud a implementat şase proiecte regionale de infrastructură. Din Fondul Naţional al Dezvoltării Regionale și Locale au fost valorificaţi 67,5 mln lei.

img24000866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!