ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa Procuraturii Anticorupție va fi extinsă

13:31 | 15.02.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor /CSP/ a decis astăzi extinderea echipei Procuraturii Anticorupție cu 54 funcții noi, ajungând la un total de 198 de angajați, comunică MOLDPRES.

Astfel, numărul total al funcțiilor de procuror rămâne neschimbat (59 de procurori), iar cele 54 de funcții sunt atribuite pentru formarea unui aparat al Procuraturii Anticorupție, cu servicii de resurse umane, finanțe, contabilitate, achiziții publice și altele, și pentru creșterea numărului de ofițeri detașați din alte instituții, care, pentru prima dată în istoria instituției, vor efectua direct măsuri speciale de investigații în cauze de corupție de nivel înalt.

Ca urmare a deciziei CSP, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, va propune Procurorului General interimar un nou Regulament al Procuraturii Anticorupție, cu o nouă organigramă care reflectă această structură modificată și fortificată.

Potrivit conducerii Procuraturii Anticorupție, în contextul acestui amplu proces de fortificare, instituția are nevoie de un sediu nou, deoarece sediul actual este neîncăpător pentru numărul crescut de angajați.

img24001085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!