ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Se ieftinește gazul. ANRE a aprobat tarife mai mici pentru consumatori

11:18 | 21.02.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Cetățenii vor plăti mai puțin pentru gaz. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi micșorarea prețului. Astfel, consumatorii casnici vor achita un tarif de 13 lei și 39 de bani (fără TVA) pentru un metru cub de gaze, cu 3,3 lei mai puțin mai puțin decât în prezent, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei, „ANRE a constatat existența unor factori obiectivi ce condiționează revizuirea prețului, prioritară fiind reducerea costului mediu anual de procurare a gazului”.

Hotărârea ANRE intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Decizia a fost luată după ce la sfârșitul lunii ianuarie „Moldovagaz” a înaintat ANRE o cerere privind micșorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii finali.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 18 de lei și 06 de bani (inclusiv TVA) pentru un metru cub de gaze.

Ultima modificare a tarifelor la gazele naturale a fost făcută în luna iunie 2023, atunci când prețurile au scăzut cu circa 38 la sută, sau cu aproximativ 11 lei. 

img24001270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!