ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” a montat un spectacol de Matei Vișniec

17:55 | 29.02.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 feb. /MOLDPRES/. La Teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov” va avea loc sâmbătă și duminică, 2 și 3 martie, premiera spectacolului „Mașinăria Cehov” după piesa dramaturgului franco-român Matei Vișniec, în regia lui Petru Vutcărău, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în Republica Moldova, acest spectacol va fi o premieră absolută a dramaturgiei lui Vișniec în limba rusă.

„E nevoie de o îndrăzneală anume pentru a monta un spectacol dedicat lui Cehov și personajelor sale în 2024, la 120 de ani de la moartea clasicului. Ce mai poate fi spus după sute de montări pe toate scenele teatrale din lume? Dramaturgul Matei Vișniec și regizorul Petru Vutcărău îi provoacă pe spectatori, oferind o piesă în care personajele, de mii de ori „disecate” de critici de teatru și teoreticieni, se pomenesc brusc împreună, pe aceeași scenă, creând un spectacol provocator și fără precedent. Întâlnirea eroilor literari ai lui Cehov cu autorul va risipi toate clișeele, va determina alte circumstanțe, va declanșa alte acțiuni și un alt ritm al evenimentelor. Toată lumea va avea ocazia să vadă un spectacol impresionant și original, care, ca orice alt produs marca Petru Vutcărău, va determina publicul să iasă din zona de confort”, se mai menționează în comunicatul de presă al instituției.

Spectacolul „Mașinăria Cehov” va fi primul dintr-o serie de evenimente dedicate celei de-a 90-a aniversări a Teatrului Cehov, care va fi sărbătorită în luna noiembrie 2024.

img24001497

img24001497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!