ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Edineţ va fi construit un complex multifuncţional sportiv

17:15 | 04.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Clemantin” și Primăria municipiului Edineț au semnat astăzi un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de maxim 22 de luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Clemantin” s-a angajat să construiască un complex sportiv multifuncțional în municipiul Edineț, pe strada Șoseaua Bucovina. „Se vor construi/monta un bazin de înot, un bazin de înot pentru copii, o sală sportivă multifuncțională, apeduct, canalizare, gazoduct, rețele de energie electrică și un sistem fotovoltaic cu capacitatea de 100 kW”, indică ADR Nord.

Potrivit autorității publice locale din municipiul Edineț, proiectul va contribui la îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului și punerea în valoare a patrimoniului sportiv, prin organizarea diverselor activități sportive pentru promovarea imaginii Regiunii de Dezvoltare Nord drept regiune favorabilă pentru practicarea și dezvoltarea sportului ca mod sănătos de viață.

De viitorul complex sportiv multifuncțional vor beneficia circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni, precum și turiștii. De asemenea, printre beneficiarii proiectului se mai numără cel puțin 10 agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin 5 școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni. Totodată, cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv, iar șase federații sportive vor avea acces la infrastructura creată pentru a organiza competiții sportive regionale, naționale și internaționale.

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 33 milioane de lei, contribuția Primăriei municipiului Edineț fiind de 17% din valoarea contractului.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”, depus de Primăria municipiului Edineț în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

img24001581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!