ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană a înaintat propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova în Piața Unică Europeană

18:54 | 20.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a prezentat astăzi propunerea de integrare graduală a Republicii Moldova - și a celorlalte state candidate - în Piața Unică Europeană, în paralel cu procesul de aderare la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

„Este o propunere foarte bună pe care, ca președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, am prezentat-o încă de acum doi ani, dinainte de acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova. Integrarea graduală a Republicii Moldova în Piața Unică și în alte programe europene aduce mai rapid beneficii concrete oamenilor, încă dinainte de aderarea propriu-zisă la Uniunea Europeană”, a afirmat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Oficialul a mai specificat că accesul la Piața Unică înseamnă o liberalizare totală și permanentă a comerțului UE – Moldova, înseamnă că produsele moldovenești vor intra mai ușor pe piața europeană. Totodată, prin accesul la Piața Unică, cetățenii din Moldova vor avea acces mai ușor la produse europene de calitate și la prețuri mai mici. Siegfried Mureșan a adăugat că integrarea graduală în Piața Unică va aduce în Republica Moldova standarde europene de calitate și va oferi mai multă încredere pentru investitori să vină în Moldova și să creeze noi locuri de muncă.

img24002001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!