ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu reprezentantele UNFPA, Florence Bauer și Karina Nersesyan

12:59 | 25.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Situația demografică din Republica Moldova, dar și evoluțiile în parcursul european al țării noastre au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu Florence Bauer, Directoarea Regională pentru Europa de Est și Asia Centrală a Fondului Organizației Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). La întrevedere a participat și Karina Nersesyan, noua Reprezentantă Rezidentă a UNFPA Moldova, care și-a început misiunea la Chișinău din 1 martie 2024, transmite MOLDPRES.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul oferit de UNFPA țării noastre în cele mai dificile perioade, răspunsul promt la criza refugiaților și implicarea în construirea unui stat mai rezilient și mai prosper. Potrivit premierului, principalele direcții de cooperare în perioada următoare vor viza dezvoltarea politicilor în domeniul pieței muncii, realizarea programelor pentru tineri și persoanele vârstnice, precum și asigurarea unei guvernări eficiente bazate pe date.

La rândul său, Florence Bauer a menționat că Republica Moldova este lider în regiune la capitolul politicilor demografice bazate pe dovezi, care țintesc nevoile reale ale oamenilor, accentuând deschiderea UNFPA de a oferi în continuare suportul necesar pentru reformele din educație, sănătate și protecție socială. De asemenea, oficiala a felicitat Republica Moldova pentru progresele semnificative din ultimii ani, care au apropiat țara noastră de Uniunea Europeană.

Părțile au mai discutat despre importanța modernizării infrastructurii de colectare și producere a datelor statistice de calitate și s-au referit la desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor, care începe pe 8 aprilie 2024. 

UNFPA este agenția ONU lider în domeniul sănătății reproductive a populației, împuternicirii tinerilor și femeilor, combaterii violenței și producerii datelor statistice de calitate pentru dezvoltare. Agenția își desfășoară activitatea în baza Programului de Țară, semnat cu Guvernul Republicii Moldova pentru anii 2023-2027. 

img24002113

img24002113

img24002113

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!