ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițiștii vor desfășura operațiunea specială „Motociclistul”

12:44 | 08.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. În perioada aprilie - octombrie curent, polițiștii din întreaga țară vor desfășura operațiunea specială „Motociclistul”. Scopul acțiunii este sporirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete și motorete, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii vor intensifica acţiunile de combatere şi control asupra comportamentului în trafic și vor verifica starea tehnică a motocicletelor.

În această perioadă, oamenii legii vor documenta încălcările motocicliștilor, cazurile de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau alte substanțe; depășirea regimului de viteză stabilit pe sectorul de drum;

De asemenea, polițiștii vor verifica prezența permisului de conducere sau a unei categorii corespunzătoare; nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere.

La fel, oamenii legii vor atrage o atenție sporită asupra echipării corespunzătoare a motocicliștilor, dar și manevrele efectuate în trafic. 

img24002501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!